• OldtimerPribinaStar

02.-10.8.2019 Letisko Nitra

bottom vstúpiť

Oldtimer Pribina Star 2019

Drahí milovníci lietania s novodobým prívlastkom "retro". Ak sa vám pri laminátových rýchlostiach mihá zem a nestíhate sa kochať prírodou pod sebou, i tento rok pre vás máme riešenie. Volá sa Oldtimer Pribina Star alias OPS 2019.

Postačí vám štartovné v sume 19 - slovom devätnásť - eur a zápis v kalendári: príchod v piatok 2. augusta na letisko v Nitre - Janíkovciach, čiže LZNI. Tento ročník bude mimoriadny nielen už tradične vopred vybaveným počasím, ale aj skutočnosťou, že sa bude niesť v znamení storočnice nitrianskeho letiska a aviácie na našej rodnej hrude vôbec. Zahájenie súťaže bude dňa 3.8.2019 o 10:00 a veselice predpokladáme hneď dve: Aeroklubová párty 6.8. a Hangár párty s vyhlásením výsledkov 9.8. Po nej bude v sobotu aj ukončenie celej akcie. Nik vám však nezabráni zostať v Nitre dlhšie a lietať si pre radosť hoci do konca leta! "Brúse" lamináty len mimo súťaž alebo len s posádkov staršou ako 75 rokov, pre dvojsedadlovky 150.

Do hangára sa zmestí odhadom 40 kusov techniky, ktorá tu dostane pocit sucha, bezpečia a ochrany, piloti môžu očakávať plus-mínus to isté v bungalovoch (prípadne je možné ubytovať sa v okolí letiska).

Pre členov POTK a VGC je štartovné zdarma. Štartovné sa platí za jedno lietadlo, čiže dvojmiestne stroje ochudobnia len jedného člena posádky.

Čo ponúkame? Trochu cestovania v čase, zväzarmovskej nostalgie, v duchu hesla „Priateľstvo na zemi i vo vzduchu“, utužovanie medzinárodných priateľstiev, ktoré môžme pokojne nazývať celkom inak ako suchopárnym kódom „V4“. Lietať i nelietať budeme v bodovaných disciplínach, ktoré vyhodnotí športový komisár – cross country AAT prelety, trať „Hviezda“ – ktorá preteku dala i meno – v niekoľkých obmenách, hod kniplom, možno i pitie piva na čas. Pri veteránoch s nepríliš ambicióznou kĺzavosťou a veľkým opadaním budú trate riešené tak, aby bolo sladké hniezdočko menom LZNI na doklz.

Vleky budú k dispozícii za 3€/ minúta, záloha za palivo je sume jednosto € s tým, že čo sa neminie, to sa vráti. Už teraz sa tešíme na ctených vzdušných hostí z malých i veľkých diaľok.

V prípade nepriazne počasia (čo sa na OPS doteraz nestalo, skôr bývali problémy „ze stropom a ze sťenáma“) je možné navštíviť Nitru alebo relaxovať v jej okolí Nitra, Bojnice, kaštiel Topolčianky, Arborétum Mlyňany, Banská Štiavnica, termálne kúpalisko Kesov, termálne kúpalisko Podhájska, Bratislava, kúpele Piešťany.

Novinky

Cenník

Prenájom vetroňov

Počas trvania súťaže je možné si prenajať vetrone z klubu. Blaník L13/23 20€/hod, VSO10 15€/hod a DG1000 50€/hod. V prípade záujmu nás kontaktujte.

Účastníci

Registration

kde nás nájdete? pozrite na google maps

Igor Ott sohaj425@gmail.com, +421 908 095 592, +420 724 672 122

Jozef Ott jozef.ott@gmail.com, +421 903 889 869

Aeroklub Nitra, Dlhá 108, 94907 Nitra